04 února 2021

🇰🇷 Tofu na korejský způsob 🇰🇷


 
 
 
 
 
Co budeme potřebovat?
Tuhé tofu - 300-400 g
Pepř
Sůl 
 
Marináda ze sójové omáčky:
Sójová omáčka - 2 lžíce
Gochugaru - 1/2 lžíce
Jarní cibulka - cca 2 lžíce, pokrájená najemno
Sezamová semínka - 1/2 lžíce
Sezamový olej - 1/2 lžíce
 
Jak na to?
1. Blok tofu pokrájíme na cca 5 cm plátky. Osušíme papírovou utěrkou. Důvod je ten, aby na povrchu bylo křupavé. Z obou stran osolíme a opepříme.
2. Do misky dáme ingredience na marinádu a dobře promícháme.
3, Do pánve nalijeme lžíci rostlinného oleje a zahřejeme na nižší střední stupeň. Pak přidáme tofu.
4. Jakmile je z jedné strany hotové, obrátíme a na střed každého plátku nalijeme trochu marinády. Smažíme, dokud není i z druhé strany do křupava.
5. Podáváme s rýží.
6. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky