Smažené nudle. Jeden z nejznámějších asijských pokrmů, který naleznete v každém bistru, a které vždy nezklamou.
Co k tomu potřebujeme?
Vaječné nudle - 250g (po uvaření to bude cca 500g)
Jarní cibulka - 4-5 kusů
Mungo klíčky - 150g ( nahradil jsem kopií a kozím rohem)
Česnek - 5-6 stroužků
Olej
Omáčka:
Teplá voda - 250ml
Tmavá sójová omáčka - 1,5 lžíce
Světlá sójová omáčka - 1 lžíce
Ústřicovà omáčka - 1 lžíce
Granulovaný vývar - 1 lžička - pokud máte silný vývar, vynechte teplou vodu a ohřejte 250ml vyvaru
Sezamový olej - 1 lžíce
Cukr -1 lžička
Drcený pepř - podle chuti
Jak na to?
1. Uvařte vaječné nudle a smíchejte ingredience na omáčku.
2. Česnek nasekejte a pokud dáte kopii, pak pokrájené na nudličky.
3. Jarní cibulku rozdělte na dva bílou a zelenou část. Důvod je ten, že každou část cibulky budeme používat v různém pořadí.
4. Do pánve dejte lzici rostlinného oleje a zahřejte na střední stupeň. Přidejte nasekaný česnek a nechte rozvonět.
5. Přisypte bílou část jarní cibulky, chvilku michejte, pak přidejte nudle a klíčky nebo kapii. Zalijte omáčkou a michejte, dokud ji nezredukujete.
6. Přidejte zelenou část jarní cibulky. Podle chuti můžeme ještě přidat lžíci tmavé sojove omacky.
7. Chvilku michejte a můžeme podávat.
8. Ozdobíme sezamem.
9. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat