04 února 2021

🇨🇳 Knedlíčky se srirachou a trhaným kuřecím masem 🇨🇳


 

 Knedlíčky plné chutě a ostrokyselá omáčka. Tohle prostě musíte vyzkoušet..

Co na to potřebujeme?
Kuřecí stehenní řízky – 300g
Kimchi – 50g, na jemno nasekané
Česnek – 2 stroužky, na jemno nasekaný
Jarní cibulka – 4 lžíce + 2 lžíce na ozdobu, na jemno nasekaná
Olej – 2 lžíce
Těsto na gyoza – cca 14 kusů
Černý sezam na ozdobu
 
Základ na omáčku:
Sriracha – 4 lžíce
Kuřecí vývar – 3 lžíce
Limetková šťáva – 2 lžíce
Gochujang – 1 lžíce
 
Jak na to?
1. Ingredience na základ na omáčku smícháme v jedné misce. Mezitím nastavíme střední stupeň a v rendlíku rozpálíme olej, přidáme česnek, promícháme a přidáme řízky. Ty restujeme z obou stran 2-5 minut, dokud neztratí barvu.
2. Přidíme kimchi, základ na omáčku a promícháme. Následně snížíme na nižší stupeň a přiklopíme. Necháme probublat půl hodiny, dokud maso dostatečně nezměkne.
3. Směs sundejte z plotny, maso přendejte na prkénko a dvěma vidličkami roztrhejte na kousky. Maso dejte do misky, přisypejte jarní cibulku a 2-3 lžíce omáčky. Promíchejte. Zbylou omáčku rozmixujte a nechte na později.
4. Masovou směs zabalte do wrapů. V nepřilnavé pánvi rozehřejte nn střední stupeň lžíci oleje. Do pánve vložte rozumné množství knedlíčků a asi minutu nechte, než od spodu nezačnou hnědnout. Přilijte do půl centimetru vody, přiklopte a nechte dusit cca 5 minut. Sundejte poklici a nechte 1-2 minuty, dokud se skoro všechna voda nevypaří.
5. Knedlíčky vyndejte. Na talíř nlaijte rozmixovanou omáčku naskládejte knedlíčky a ozdobte jarní cibulkou a řerným sezamem.
6. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky