Jednoduhcé a plné chuti. Korejské trhané maso udělá radost každému jedlíkovi.
Co na to potřebujeme?
Vepřová krkovice – 1 kg
Česnek – 10 stroužků, vcelku
Zázvor – 6 plátků
Cibule – 1 překrojená
Gochujang – 120 ml
Kuřecí vývar.- 450 ml
Cukr – 2 lžíce
Sůl – 2 lžíce
Pepř
Jak na to?
1. Maso ze všech stran osolíme, opepříme a pocukrujeme. Vše pečlivě vetřeme.
2. V hnrci rozehřejeme olej na střední stupeň. Maso vložíme a postupně opečeme dozlatova ze všech stran. Dáváme pozor, aby se ám nepřipálilo.
3. K masu přidáme česnek, cibuli, zázvor, přilijeme vývar a přidáme gochujang. Promícháme a táhneme 2 hodiny. Občas obrátíme.
4. Po dvou hodinách nám omáčka hezky zhoustne. Maso vyndáme a na prkénku pomocí vidliček roztrháme. K masu přidáme několik lžic omáčky. Klidně i víc.
5. Podáváme s rýží ochucenou sezamovým olejem, volským okem, okurkou, kimchi a orestovanou cuketkou nebo čerstvým avokádem.
6. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat