04 února 2021

🇨🇳 Sečuánské nudle dan dan 🇨🇳

 


 
 
Co na to potřebujeme?
Mleté vepřové maso - 200 g
Sečuánský pepř - 2 lžičky celého pepře
Sójová omáčka - 1 lžíce
Shao Xing - 1 lžíce
Nakládané hořčičné listy (ya chai) - 2 lžíce, nasekané
- můžete nahradit nakládaným zelím (tong chai) nebo kimči
Olej - 2 lžíce
Sušené čili papričky - 2-3 kusy, nastříhané
Čínské pšeničné nudle - 200 g
Jarní cibulka - najemno pokrájená na ozdobu
 
Omáčka:
Sójová omáčka - 50 ml
Čili olej - 3 lžíce
Rýžový ocet nebo černý čínský ocet - 1 lžíce
Sladká tmavá sójová omáčka - 2 lžičky
Cukr - 1/4 lžičky
 
Jak na to?
1. Na suché pánvi rozvoňte sečuánský pepř, sundejte a rozdrťte.
2. Do misky dejte ingredience na omáčku, promíchejte a dejte zatím stranou.
3. Na pánvi rozpalte olej, přidejte chilli papričky a mleté maso. Restujte 4-5 minut a poté přisypte drcený sečuánský pepř. Pořádně promíchejte
4. Přidejte nakládanou zeleninu, Shao Xing a sójovou omáčku.
5. Restujte 1-2 minuty, aby mohlo mleté nasát všechny ingredience. Odstavte.
6. Pusťte se do vaření nudlí. Než je scedíte, slijte do hrnku trochu vody z nudlí. Tu přilijte k pikantní omáčce na zahuštění.
7. Do misky dejte několik lžic pikantní omáčky, doprostřed dejte scezené nudle, posypte pikantní masovou směsí a ozdobte jarní cibulkou. Můžete podávat. Vše promíchejte.
8. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky