Co budeme potřebovat?
Pasta z černých fazolí – 150g
Vepřové maso – 200 g, nakrájené na kostky
Cibule – 1 celá, nakrájená nahrubo
Cukr – 2 lžíce
Vepřové maso – 200 g, nakrájené na kostky
Cibule – 1 celá, nakrájená nahrubo
Zelí – 1/4 menší hlávky, nakrájené na nudličky
Bílá ředkev - 50g, nakrájená na nudličky
Jarní cibulka – 2kusy, nakrájené nadrobnoBílá ředkev - 50g, nakrájená na nudličky
Cukr – 2 lžíce
Rostlinný olej – 200 ml
Voda – 500 ml
Voda se škrobem – 6-8 lžic
Nudle – 300g, připravené podle návodu
Na ozdobu:
Na ozdobu:
Hadovka – kousek pokrájený na nudličky
Jak na to?
1. V pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Přidejte pastu z černých fazolí a míchejte v oleji, dokud olje nezačne pěnit, smažte pastu cca 30 sekund. Následně pánev sundejte z plotny. Osmahnutou pastu opatrně přendejte do misky tak, abyste nenabrali co nejméně oleje.
2. Do čisté pánve dejte pár lžic oleje na které jste smažili pastu. Je parádně ochucený.
3. Rozehřejte na střední stupeň a přidejte jarní cibulku.
4. Jakmile začne cibulka prskat, přidejte vepřové a cibuli. V chvíli, kdy vepřové ztratí růžovou barvu, vmíchejte zelí. Poté přidejte smaženou pastu se dvěmi lžícemi cukru a celé zalijte dvěma hrnky vody. Zamíchejte, přiklopte a duste.
7. Mezitím si připravte vodu se škrobem. Odklopte, škrobovou vodu opatrně vmíchávejte. Výsledná omáčka musí být pěkně hustá. Pokud není, ještě trochu přidejte.
8. Vařte na střední stupeň ještě 5-8 minut, resp. dokud zelenina nezměkne.
9. Vypněte a nandejte na připravené nudle a ozdobte pokrájenou okurkou.
10. Dobrou chuť.
Tip:
Nudle, které se na jjajangmyeon používají jsou hodně podobné špagetám. S těmi můžete prakticky zaměnit, takže kdyby nebyly po ruce vaječné nudle, špagety jsou jasná volba.
Žádné komentáře:
Okomentovat