04 února 2021

🇰🇷 Restované hovězí s mungo klíčky 🇰🇷



Co budeme potřebovat?
Hovězí - 300 g, pokrájené na velice tenké plátky
Česnek – 4 stroužky, nakrájené na širší plátky, cca 3-4 z jednoho stroužku
Cibule – 1 větší, nakrájená nahrubo
Mungo klíčky - 300 g
Ústřicová omáčka - 2 lžíce
Sezamový olej - 1 lžička
Chilli olej - 1 lžíce
Olej na smažení - 1 lžíce

Na marinádu:
Světlá sojová omáčka - 2 lžíce
Cukr - 1 lžíce
Česnek - 2 stroužky, nastrouhané
Sezamový olej - 1 lžíce
Mletý černý pepř – 1/8 lžičky

Na ozdobu:
Jarní cibulka - 1 cibul     ka, nakrájená šikmo

Jak na to?
1. V misce smíchejte ingredience na marinádu, přidejte plátky hovězího a dejte na 15 minut stranou.
2. Na pánvi rozpalte olej na vyšší střední stupeň, přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nebude sklovatět.
3. Postupně vkládejte kousky masa a restujte, dokud z obou stran naztratí barvu. Poté přidejte mungo klíčky a promíchejte. Následně přidejte ústřicovou omáčku a chilli olej a za stálého míchání restujte asi minutu.
4. Zakápněte sezamovým olejem a dejte stranou. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a s miskou jasmínové rýže.
5. Dobrou chu

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky