Co budeme potřebovat?
Kachna - 1 o hmotnsoti 1.8-2kg
Zázvor - 2-3 plátky
Česnek - 4-5 stroužků, lehce podrcené
Jarní cibulka - 2 kusy, překrojené
Badyán - 3-4 hvězdičky
Koření pěti vůní - 1 lžíce
Sůl - 1 lžíce
Jak na to?
1. Kachnu naplníme zázvorem, česnekem, jarní cibulkou a badyánem.
2. Kůži na kachně nařízneme nožem a povrch kachny osušíme. V mističce smícháme sůl a koření pěti vůní. Vetřeme kachně do kůže.
3. Mezitím předehřejte troubu na 150°C. Do pekáče vložte rošt a na něj položte kachnu. Dejte do trouby a pečte 3 a půl hodiny nebo dokud nebude kachna na povrchu tmavá a křupavá.
4. Podáváme v houskách bao s omáčkou hoisin, nakrájenou okurkou a ozdobené jarní cibulkou.
5. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat