Bao - těsto na 14 kousků
Co budeme potřebovat?
Hladká mouka - 450 g
Prášek do pečiva - 1 sáček
Sušené kvasnice - 1 sáček
Cukr - 3 lžíce
Sušené mléko - 2 lžíce
Rostlinný olej - 3 lžíce
Teplá voda - 200 ml
Pečící papír - cca 14 čtverečků o straně 10 cm
Jak na to?
1.
Do misky dáme suché ingredience a promícháme. Pokud máte klasické
kvasnice v kostce, vmíchejte do teplé vody a společně s olejem vlijte do
misky.
2. Vypracujte hladké těsto. Poté nechte kynout 90 minut.
3. Těsto znovu hnětejte, pomoučete vál a vyválejte plát těsta na tloušťku přibližně 1 cm. Plát těsta pečlivě potřete olejem.
4. Vemte kulaté vykrajovátko o průměru 10 cm. Pokud nemáte vykrajovátko, hodí se i sklenička.
5.
Každý vykrojený bao přehněte tak, aby na sebe přilíhaly naolejované
plochy. Položte na připravený čtvereček pečícího papíru a ještě
rozválejte, aby placička pokryla větší plochu papíru.
6. Mezitím přiveďte v hrnci vodu k varu a připravte pařáček. Ideálně bambusový, ale není podmínkou. Hodí si i napařovcí síto.
7. Jakmile bude voda vařit, pokládejte několik bao pečícím papírem do pařáčku. Přiklopte a nechte dusit 12 - 15 minut.
8. Po vyndání můžete okamžitě plnit.
Žádné komentáře:
Okomentovat