Náplně jsem uzpůsobil našim podmínkám, protože pasta z červených ani bílých fazolí nebyla po ruce. Ostatně v rámci hledání inspirace jsem zjistil, že fantazii se meze nekladou.
Co budeme potřebovat?
Těsto na mochi: na cca 15 buchtiček
Lepkavá rýžová mouka - 200 g
Cukr moučka - 100 g
Voda - 200 ml
Škrob
Jak na to?
1. Do misky dejte mouku, cukr, zalijte vodou a promíchejte, dokud není směs bez hrudek.
2. Misku přetáhněte strečovou fólií a dejte do mihkrovlnky na 3 minuty na nejvyšší stupeň.
3. Vyndejte, promíchejte, znovu přetáhněte strečovou fólií a dejte mikrovlnky na 2 minuty.
4. Mezitím si pracovní plochu pečlivě posypte škrobem.
5. Misku vyndejte z mikrovlnky, ještě promíchejte a za horka vyklopte na pracovní plochu.
6. Do sítka si dejte škrob a posypte povrch těsta.
7. Těsto můžete zpracovávat hned za tepla nebo ho můžete nechat vychladnout. Za tepla je lépe tvarovatelnější. Těsto samo o sobě je velice lepkavé. Vždy pracujte s těstem tak, aby byl povrch od škrobu. Pak budou pěkně hladké.
8. Náplně je třeba volit tak, aby byly tuhé. Čím tekutější náplně, tím je větší pravděpodobnost, že mochi budou spíš placaté, budou se trhat a náplň bude unikat.
9. Přeji mnoho úspěchů a kreativity. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat