18 února 2021

🇰🇷 Buldak 🇰🇷

 




... aneb ohnivé kuře. Jedná se o jihokorejský masový koláč s kuřecím masem. Velmi jednoduché a pálivé ingredience můžete podle chuti snižovat či navyšovat.
 
Co budeme potřebovat?
Kuřecí maso - 600g - Je jedno zda stehenní řízky či prsa; lze kombinovat
Cibule - 1/2
Mozzarella - Dvě plné hrsti - cca 400g
Jarní cibulka - Jedna hrst

Marináda na buldak:
Kočchudžang - 2 lžíce
Kočchukaru - 3 lžíce
Sojová omáčka - 3 lžíce
Cukr - 1 lžíce
Med - 1 lžíce
Mirim nebo bílé víno - 2 lžíce
Pasírovaný česnek - 1 lžíce
Sezamový olej - 1 lžíce
Ústřicová omáčka - 1 lžíce
Pepř - půl lžičky
Nepálivé kozí rohy - 2 lžičky najemno pokrájené

Jak na to:
1. Pokrájejte maso na menší kostky. Půlku cibule pokrájejte na hrubo. Všechny ingredience na marinádu dáme do misky a promícháme. Přidáme maso a cibuli, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat.
2. Do pánve na smažení či do woku dáme lžíci rostlinného oleje a zahřejeme na vyšší střední stupeň. Vložíme obsah misky a pořádně promícháme.
3. Na dvě minuty přilopíme pokličkou a necháme probublat. Po dvou minutách sundáme pokličku, hezky od spoda promícháme Snížíme teplotu na střední stupeň a nacháme další 2 minuty vašit. Poté sundejte z plotny.
4. Vemte si misku na pečení a vrstvěte pokrájenou mozzarellu a připravenou směs. Nakonec přijde poslední vrstva mozzarelly.
5. Dejte to předehřáté trouby na 200°C, dokud nezačne sýr hezky bublat. Vyndáme z ttrouby, posypeme jarní cibulkou.
6. Doporučuje se s vychlazeným pivem.
7. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky