... aneb ohnivé kuře. Jedná se o jihokorejský masový koláč s kuřecím masem. Velmi jednoduché a pálivé ingredience můžete podle chuti snižovat či navyšovat.
Co budeme potřebovat?
Kuřecí maso - 600g - Je jedno zda stehenní řízky či prsa; lze kombinovat
Cibule - 1/2
Mozzarella - Dvě plné hrsti - cca 400g
Jarní cibulka - Jedna hrst
Marináda na buldak:
Kočchudžang - 2 lžíce
Kočchukaru - 3 lžíce
Sojová omáčka - 3 lžíce
Cukr - 1 lžíce
Med - 1 lžíce
Mirim nebo bílé víno - 2 lžíce
Pasírovaný česnek - 1 lžíce
Sezamový olej - 1 lžíce
Ústřicová omáčka - 1 lžíce
Pepř - půl lžičky
Nepálivé kozí rohy - 2 lžičky najemno pokrájené
Jak na to:
1. Pokrájejte maso na menší kostky. Půlku cibule pokrájejte na hrubo. Všechny ingredience na marinádu dáme do misky a promícháme. Přidáme maso a cibuli, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat.
2. Do pánve na smažení či do woku dáme lžíci rostlinného oleje a zahřejeme na vyšší střední stupeň. Vložíme obsah misky a pořádně promícháme.
3. Na dvě minuty přilopíme pokličkou a necháme probublat. Po dvou minutách sundáme pokličku, hezky od spoda promícháme Snížíme teplotu na střední stupeň a nacháme další 2 minuty vašit. Poté sundejte z plotny.
4. Vemte si misku na pečení a vrstvěte pokrájenou mozzarellu a připravenou směs. Nakonec přijde poslední vrstva mozzarelly.
5. Dejte to předehřáté trouby na 200°C, dokud nezačne sýr hezky bublat. Vyndáme z ttrouby, posypeme jarní cibulkou.
6. Doporučuje se s vychlazeným pivem.
7. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat