04 února 2021

🇨🇳 Lepkavé masové kuličky v zelném listu 🇨🇳


 

 

Sladko - slané, nadýchané, voňavé a v listu salátu. To jsou lepkavé masové kuličky.  Rychlé a chutné. Co víc si může člověk přát. 

 

Co na to potřebujeme:
Masové kuličky:
Mleté hovězí – 400g
Mleté vepřové – 100g
Strouhanka nebo panko – 100g
Kuřecí vývar – 50ml
Jarní cibulka – 50g, pokrájená najemno
Česnek – 2 stroužky, namletý či nastrouhaný
Sezamový olej – 1 lžička
Sůl – 1 lžička

Omáčka:
Mrkev – 100g, nakrájená na nudličky
Zázvor – cca 5cm, nakrájený na nudličky
Kuřecí vývar – 100ml
Sojová omáčka - 50ml
Cukr – 50g
Hoisin – 2 lžíce
Mouka – 1 lžíce rozmíchaná ve dvou lžících vody
Olej – 1 lžíce
 
Na závěr:
Listy zelí nebo salátu
Nakrájená jarní cibulka a sezam na ozdobu
 
Jak na to:
1. V misce smíchejte strouhanku a kuřecím vývar. Směs přidejte k mletému masu, přisypte jarní cibulku, česnek, sezamový olej a sůl a promíchejte. Vytvarujte do kuliček.
2. V pánvi rozpalte olej na střední stupeň a masové kuličky orestujte dozlatova z obou stran. Není potřeba zcela usmažit, protože konečnou tepelnou úpravou dojdou v omáčce.
3. Kuličky vyndáme, nastavíme vyšší střední stupeň a do šťávy, která nám zbyla na pánvi dáme zázvor a mrkev. Po dvou minutách přidáme do pánve kužecí vývar, hoisin, sójovou omáčku a cukr. Nechte 1-2 minuty probublat.
4. Vmíchejte vodu s moukou a provařte 1-2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
5. Snižte teplotu na střední stupeň a přidejte do omáčky kuličky. Zakryjeme pokličkou a dusíme 3-4 minuty. Vypneme a necháme dojet na zbytkovém teple.
6. Servírujeme na listech zelí nebo salátu. Ozdobíme jarní cibulkou a sezamem.

7. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky