04 února 2021

🇻🇳 Bánh bôt loc 🇻🇳

 

 

 ...aneb vietnamské průsvitné knedlíčky. Tužší a žvýkavé. Rozhodně se jedná o zajímavá zážitek, který Vám může vietnamská kuchyně nabídkout.
 
Co budeme potřebovat?
Těsto:
Tapiokový škrob – 200 g
Vroucí voda – 150 ml
Olej – 1 lžička
 
Jak na to?
Těsto:
1. Do misky nasypte tapiokový škrob. Za stáleého míchání postupně přilévejte vroucí vodu.
2. Přidejte lžičku oleje a hnětejte, dokud nedostanete hladké těsto.
3. Z těsta udělejte kuličky, které vytvarujete na placky, do kterých balte náplň. Pokud budete dělat těsto, pusťte se do něj až po vytvoření náplně.
 
Náplň:
Mleté vepřové – 100g
Krevety – 100g
Jidášovo ucho – 10g – namočené, nakrájené najemno nebo rozmixované
Bambusové výhonky – 70g – pokud máte čerstvé, povařte je 10 minut ve vodě
Šalotka – 50g – najemno nakrájená
Česnek – 2 stroužky – najemno nasekané
Rybí omáčka – 1 lžíce
Ústřicová omáčka – 1 lžíce
Sůl – 1/4 lžičky
Mletý pepř
Olej – 2 + 1 lžíce
 
Knedlíčky:
1. V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje. Vsypte šalotku a česnek a restujte 2 minuty.
2. Přidejte mleté maso a restujte 1 minutu. Přisypte sůl, mletý pepř, přidejte rybí a ústřicovou omáčku.
3. Po minutě restování přisypte bambus a jidášovo ucho. Po dvou minutách přidejte krevety.
4. Za další minutu restování vypněte a dejte chladit.
5. Zchladlou směsí můžete plnít wrapy.
6. V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte lžici oleje. Jakmile voda začne vařit, nandejte knedlíčky do vody a vařte cca 8 minut.
7. Knedlíčky vyndejte a rychle vložte do nádoby se studenou vodou. Po minutě vyndejte, sceďte a můžete servírovat.
8. Nezapomeňte ozodbit a zalít zálivkou.
9. Dobrou chuť.
 
 
Na ozdobu:
Jarní cibulka – 30 g
Olej – 4 lžíce
Postup:
1. Na pánvi rozpalte olej, přidejte jarní cibulku. Po chvíli restování stáhněte a cibulku s olejem dejte do mističky.
 
 
Zálivka: 
Cukr – 4 lžíce
Horká voda – 3 lžíce
Rybí omáčka – 1 lžíce
Citrónová šťáva – 1 lžíce
Česnek – 1-2 stroužky pokrájené
Chilli paprička – 1 kus - pokrájená, podle chuti
 
Postup:
1. Všechny ingredience smícháme v misce a můřeme servírovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky