04 února 2021

🇨🇳 Knedlíčky s mletým vepřovým a cibulkou 🇨🇳

 


Čerstvé měkoučké knedlíčky s pikantní omáčkou?  Vždy příjemně zahřeje a nasytí.

 
Co k tomu potřebujeme?
Pikantní omáčka na knedlíčky:
Domácí čili olej – 4 lžíce
Světlá sójová omáčka – 4 lžíce
Rýžový ocet – 2 lžíce
Česnek – 1 stroužek nasekaný na jemnou či pasírovaný
Jarní cibulka – cca 2 lžíce
 
Jak na omáčku?
1. Výše uvedené inhrediencedáme do misky a promícháme. Dáme do chladu.
 
Knedlíčky
Náplň:
Mleté vepřové – 200g
Vejce - 1ks
Kuřecí vývar – 3 lžíce
Bramborový škrob – 2 lžičky
Jarní cibulka – 5ég - nasekaná
Sůl – 1 lžička
Česnek – 1 stroužek - pasírovaný
Sezamový olej – 1/2 lžičky
Wrapy na balení knedlíčků - 15-20 kusů
 
Jak na to?
1. Všechny uvedené ingredience smícháme do konzistentní směsi.
2. Vezmeme připravené wrappy a jeden po druhém naplníme. Způsobů, jak knedlíčky uzavírat je spousta a když juknete na Youtube, několik jich najdete.
3. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte k varu. Mezitím si připravte sklenici se studenou vodou.
4. Jakmile voda začne vřít, dejte do ní rozumné množství knedlíčků. Záleží na velikosti hrne i knedlíčků. Dělal jsem trochu větší, takže v jedné várce jsem měl šest.
5. Jakmile knedlíčky vyplavou, je toznamení přilít do hrnce půlku sklnenice se studenou vodou. Počkáme, dokud opět nezačne vařit. Přilijeme zbytek vody ze sklenice.
6. Když voda znovu přijde k varu, knedlíčky vyndáme a scedíme.
7. Hotové knedlíčky dáme do misky a podle chuti zalijeme pikantní omáčkou na knedlíčky.
8. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky