Bao jsou dušené houstičky, které se jí jako sendvič. Můžete si je naplnit podle libosti a chuti.
Bao - těsto na 14 kousků
Co budeme potřebovat?
Hladká mouka - 450 g
Prášek do pečiva - 1 sáček
Sušené kvasnice - 1 sáček
Cukr - 3 lžíce
Sušené mléko - 2 lžíce
Rostlinný olej - 3 lžíce
Teplá voda - 200 ml
Pečící papír - cca 14 čtverečků o straně 10 cm
Jak na to?
1. Do misky dáme suché ingredience a promícháme. Pokud máte klasické kvasnice v kostce, vmíchejte do teplé vody a společně s olejem vlijte do misky.
2. Vypracujte hladké těsto. Poté nechte kynout 90 minut.
3. Těsto znovu hnětejte, pomoučete vál a vyválejte plát těsta na tloušťku přibližně 1 cm. Plát těsta pečlivě potřete olejem.
4. Vemte kulaté vykrajovátko o průměru 10 cm. Pokud nemáte vykrajovátko, hodí se i sklenička.
5. Každý vykrojený bao přehněte tak, aby na sebe přilíhaly naolejované plochy. Položte na připravený čtvereček pečícího papíru a ještě rozválejte, aby placička pokryla větší plochu papíru.
6. Mezitím přiveďte v hrnci vodu k varu a připravte pařáček. Ideálně bambusový, ale není podmínkou. Hodí si i napařovcí síto.
7. Jakmile bude voda vařit, pokládejte několik bao pečícím papírem do pařáčku. Přiklopte a nechte dusit 12 - 15 minut.
8. Po vyndání můžete okamžitě plnit.
Náplň:
Pikantní majonéza:
Co budeme potřebovat?
Majonéza - 3 lžíce
Sriracha - 1 lžce
Sučené mléko - 1 lžička
Jak na to?
1. Ingredience smícháme a dáme do chladu.
Nakládaná cibule
Co budeme potřebovat?
Červená cibule - 1 střední
Cukr - 2 lžíčky - podle chuti
Ocet - 3 lžičky
Jak na to?
1. Cibulku pokrájíme na tenké půlměsíčky, přidáme cukr a ocet, promícháme a necháme v chladu změknout.
Křupavé pikantní kuře
Co budeme potřebovat?
Kuřecí stehenní řízky (případně prsní) - 1 kg
Sriracha - 2 lžíce (klidně i víc)
Sušené mléko - 2 lžíce
Vodka nebo kuřecí vývar - 100ml
Sušený česnek - 1 lžíce
Sladká paprika - 2 lžíce
Sušené chilli - 1 lžíce (podle chuti)
Hladká mouka - 300-400 g
Rostlinný olej
Sůl
Jak na to?
1. Kuřecí maso pokrájíme na cca 4 cm kousky.
2. Do misky dáme srirachu, sušené mléko, vodku nebo vývar, chilli, papriku, česnek sůl a promíchejte. 3. Přidejte kuřecí maso, opět promíchejte a nechte marinovat minimálně 30 minut, nejlípe přes noc.
4. Do větší misky dejte mouku. Přidejte marinovanou směs včetně marinády a dobře promíchejte, aby mouka obalila každý kousek masa. Jednotlivé kousky vemte a pořádně uhňácejte, aby mouka na mase držela.
5. V pánvi či hrnci rozpalte olej a jde se fritovat. Pravidelně řízečky otáčejte, aby byly stejnoměrně osmažené.
6. Po vyndání z oleje položte na papírovou utěrku a posypte solí.
7. Otevřete bao, spodní stranu potřete pikantní majonézou, přidejte řízeček. Buď celý nebo půlku. Zakápněte pikantní majonézou, nandejte cibulku, ozdobte jarní cibulkou a jde se na věc.
8. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat