... aneb vietnamská klasika, která u nás prakticky zdomácněla.
Co budeme potřebovat?
Hovězí kýta – 50g, nakrájené na tenké plátky
Vlasové rýžové nudle – 300g, uvařené doměkka
Česnek – 1 stroužek, nasekaný
Cibule – 1/2 střední cibule; nakrájená najemno
Mrkev – 1-2 kusy, pokrájená na nudličky
Ledový salát – 1/2 hlávky, pokrájená na tenko
Mungo klíčky – 50 g
Nesolené nepražené arašídy – 50 g, opražené na pánvi, drcené
Smažená cibulka – 50 g
Čerstvý koriandr, máta či perila
Olej – 2 lžíce
Marináda na maso:
Citrónová tráva – 2 špalky, pokrájené najemno
Česnek – 2-3 stroužky, nasekaný najemno
Cibule – 1/2 střední cibule; nakrájená najemno
Ústřicová omáčka – 2 lžíce
Rybí omáčka – 2 lžíce
Sezamový olej – 2 lžíce
Cukr – 1 lžička
Sůl – 1/2 lžičky
Zálivka:
Cukr – 2 lžíce
Sůl - 2 špetky
Ocet – 2 lžičky
Rybé omáčka – 2 lžičky
Voda – 100 ml
Česnek – 2 stroužky
Jak na to?
1. V misce smíchejte maso a ingredience na marinádu. Dejte alespoň na půl hodiny do lednice.
2. Mezitím můžete pokrájet veškerou zeleninu a uvařit nudle doměkka.
3. Do menšího hrnce dejte ingredience na zálivku kromě česneku. Zahřejte na plotně na střední stupeň, sundejte a přisypte nasekaný česnek.
4. Na pánvi rozpalte na střední stupeň olej, přisypte půlku cibule a nasekaný stroužek česneku. Rozvoňte a přidejte marinované maso. Restujte dokud maso nezhnědne a ostatní ingredience v pánvi nezezlatoví. Nesmažte zbytečně dlouho, aby maso neztuhlo. Vypněte sporák a sundejte z plotny.
5. Do misky dejte uvařené zcezené nudle, obložte pokrájeou mrkví a ledovým salátem. Nandejte po obvodu bylinky, klíčky a doprostřed dejte maso. Posypte drcenými arašídy a smaženou cibulkou. Můžete přidat čili papričky podle chuti. Do další misky nalijte ohřátou zálivku. Tu přilijete a celé promíchejte.
6. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat