15 února 2021

🇰🇷 Bossam 🇰🇷

 




Co budeme potřebovat?
Vepřový bok - 600–800 g, očistěte kůži, překrojte napůl
Cibule - 1 kus
Jablko Golden nebo hruška naši - 1 kus, oloupané, rozčtvrcené a zbavené jádřince
Jarní cibulka - 2 stonky, překrojená podélně nebo napříč
Česnek - 5 stroužků
Mletý zázvor - 1/2 lžíce nebo čerstvě nastrouhaný
Instantní káva - 1 lžíce
Doenjang - 3 lžíce, můžete nahradit bílou miso pastou
Voda - 1,5 l nebo tolik, aby byl bůček celý ponořený

Kimchi na přílohu

Česnekovo medová omáčka
Olej - 2 lžíce
Mletý česnek – cca 10 stroužku
Med - 3 lžíce
Citronová šťáva - z poloviny citrónu
 
Jak na to?
1. Jednu polivinu boku opepřete a osolte. Druhou dejte stranou na později.
2. Na pánvi rozpalte olej. Opepřený a osolený bůček osmahnete dozlatova ze všech stran.
3. Připravte si větší hrnec a naplňte ho vodou. Nastavte na vyšší střední stupeň. Poté vložte do jablko, cibuli, jarní cibulku a stroužky česneku. Jakmile se voda začne vařit, přidejte mletý zázvor a instantní kávu. Poté vložte sítko do hrnce, do sítka dejte doenjang a vmíchejte ho do vývaru. Co neprojde sítkem, vyhoďte
4. Následně do vroucí vody vložte obě poloviny vepřového boku. Nejprve vařte na vyšší stupeň 15 minut bez pokličky. Poté ztlumte na středně stupň. a přiklopte. Vařte 30-45 minut. Ztlumte a sundejte z plotny
5. Vyndejte oba kousky bůčku a nechte 5–10 minut odpočívat. Nakrájejte na velmi tenké plátky.
6. Podávejte s listy ledového salátu, kimchi, česnekovo-medovou omáčkou pikantním ředkvovým salátem nebo třeba s paprikami doenjangovogochujangové omáčce.  Do listu salátu naskládáme maso s dalšími dobrotami a zavineme.
7. Dobrou chuť!
 
Česnekovo-medová omačka
Během čekání si připrqavte česnekovou omáčku. Položte pánev na středně nízkou teplotu. Do pánve dejte 2 lžíce oleje. Poté přidejte čerstvý drcený česnek cca 10 stroužků. Míchejte, dokud česnek nezačne prskati. Poté přidejte med a čerstvou citronovou šťávu. Vypněte plotýnku a promíchejte na zbytkovém teple. Odložte malý talíř a nechte vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky