Co budeme potřebovat?
Nudle udon - na 2 porce, sušené nebo čerstvé, před použitím uvařte na polovinu času, který je potřeba na jejich uvaření - dojdou v průběhu vaření - nezapomeňte je propláchnout studenou vodou, aby nedošly
Kuřecí maso - 100g, nakrájené na menší kousky
Jarní cibulka - 1 větší nebo 2 menší, pokrájená šikmo - oddělte bílou část od zelené
Šitake - 4 - 8 sušených, namočte v teplé vodě aspoň 10 minut předem
- pokud budou mít kousek nožky, odkrojte ho
Mrkev - 3 kusy, nakrájené šikmo
Čínské zelí - 50g, nakrájené nahrubo
Vejce - 2 kusy
Na základ polévky:
Červená miso pasta - 4 lžíce
Daši - 2 lžíčky, pokud nemuste nebo nemáte, dejte kuřecí či jiný vývar
Cukr - 1 lžička
Voda - 1 litr
Jak na to?
1. V hrnci či pánvi - nechám na vás - rozdělejte základ na polévkum, přidejte šitake i s vodou, ve které jste je namáčeli, a mrkev. Přiveďte k varu na vyšší střední stupeň a vařte, dokud s mrkev neprovaří.
2. Poté přidejte nudle, bílou část jarní cibulky a nechte, dokud polévka nepřijde k varu. Následně přidejte maso, čínské zelí a vejce. Přiklopte pokličkou, snižete teplotu na nižší střední stupe%n a duste , dokud se maso neuaří a vejce pěkně nezatáhne. Pamatujte, že žloutek musí téct.
3. Podávejte s miskou jasmínové rýže.
4. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat