Co budeme potřebovat?
Vepřová krkovice - O,5kg, nakrájená na kostky
Rajčata - 250g, nakrájená na kostičky
- pokud byste se rozhohli mít masalu jemnější, rojčata rozmixujte
Červená cibule - 2 střední, nakrájené nahrubo
Zázvor - kousek o délce 1 cm
Česnek - 3 stroužky
Bílý (selský) jogurt - 2 lžíce
Mleté chilli - 1/2 lžíce, nebo podle chuti
Jemné madras kari - 1 lžíce
Sůl - 1 lžička
Mletý černý pepř - 1/2 lžičky
Cukr - podle chuti
Ghí
Čerstvý koriandr na ozdobu
Jak na to?
1. Česnek a zázvor utřete v hmoždíři nebo rozmixujte na pastu.
2. Na pánvi rozpalte na vyšší střední stupeň ghí a přidejte cibuli. Restujte dozlatova. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu a rozvoňte. Poté přidejte vepřové a restujte, dokud neztratí růžovou barvu. Následně do pánve dejte rajčata, bílý jogurt. Lehce podlijte, promíchejte a přiklopte. Duste 30-60 minut podle toho, jak měkké si přejete mít maso. Občas promíchejte, případně ještě podlijte.
3. Mezitím si do misky dejte madras kari, pepř, chilli a sůl a promíchejte.
4. Cca deset minut před koncem dušení přidejte kořenící směs, pořádně zamíchejte a ochutnejte, zda není třeba dokořenit. Protože mám raději sladší kari, obvykle ještě dosladím podle potřeby cukrem, Sundejte z plotny.
5. Podávejte ozdobené koriandrem, případněa chillipapričkami a s miskou čerstvě uvařené basmati.
6. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat