Co budeme potřebovat?
Hořčičné listí - 300g
Špenátové listy - 80g
Listy pískavice - 50g
Listy merlíku bílého - 50g
Listy ředkve - 50g
Bílá ředkev - 100g, oloupaná, nakrájená na kostky
Půlená cizrna - 70g, předem namožená ve vodě.
Voda - 500ml
Na základ:
Ghí - 3 lžíce
Česnek - 2 stroužky, nasekané nahrubo
Cibule - 1/2 střední, nakrájená najemno
Zelené čili papričky - 2 kusy, nasekané
Zázvor - 2cm, nasekaný
Kukuřičná mouka - 1 lžička
Na zakápnutí:
Ghí - 1 lžíce
Drcené čili - 1/2 lžičky
Jak na to?
1. Všechno listí postupně proberte a properte. Poté nahrubo posekejte. U hořčičného listí odkrojte kořen i s cca 1 cm stonku. Připravte si mísu s vodou. Do té dejte všechno listí a properte. Připravte si druhou mísu s čistou vodou. Listí z první mísy postupně vyndejte a vymačkejte z něj vodu. Poté přendejte do mísy s čistou vodou. Opět propereme. Mezitím z první mísy vylijte vodu a nalijte do ní čistou. Listí z druhé mísy postupně vymačkáváme a přendáme do čisté vody. Celkem opakujte třikrát. Poté listí naskládejte do suché mísy.
2. Do hrnce dáme cizrnu, nakrájenou ředkev a zalijeme vodou. Přivedem k varu. Jakmile je cizrna téměř hotová, přidejte listí a přikryjte. Provařte přibližně 3 minuty, dokud listí nepovadne. Obsah hrnce sceďte a nechte ho 8 minut chladnout. Dejte do mixéru a rozmixujte. Hořčičné pyré dejte stranou.
3. Do hluboké pánve dejte ghí a rozehřejte na střední stupeň. Přidejte nasekaný česnek a restujte. Jakmile začne lehce hnědnout, přisypte cibuli, čili a zázvor. Restujte skoro dozlatova. Přisypte kukuřičnou mouku, prosmahněte a přidejte hořčičné pyré. Za stálého míchání restujte 12 - 15 minut. Dle chuti dosolte. Sundejte u plotny.
4. Na čisté pánvi rozpalte ghí a přisypte čili. Lehce prosmahněte.
5. Podávejte zakápnuté prosmahnutým čili a s čestvě upečenými plackami.
6. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat