Náplň, příchutě i velikost můžete upravit dle vašich chutí
Co budeme potřebovat?
Těsto:
Mouka z lepkavé rýže - 200g
Cukr - 100 g
Matcha - 1 lžička
Voda - 200 ml
Škrob na poprášení pracovní plochy
Náplň:
Smetana na šlehání - 500 ml
Kondenzované mléko - 400 ml
Matcha - 1 lžíce
Jak na to?
1. Do misky dejte mouku, cukr, matcha, vodu a řádně promíchejte. Misku přetáhněte strečovou fólií a dejte na 3 minuty do mikrovlnky. Vyndejte a nechte zchladnout.
2. Na pracovní plochu nasypte škrob v dostatečné vrstvě. Tento bod je důležitý, protože těsto je velice lepkavé. Na pracovní plochu vyklopte těsto, posypte těsto škrobem a rozválejte. Při rozválení občas pootočte těsto, zda se nepřichytilo k podkladu.
3. Vemte čistou misku, vystelte ji strečovou fólií tak, aby přesahovala přes okraje. Na váleček opatrně naviňte rozválené těsto a přeneste na misku. Pokud těsto misku přesahuje, je to jenom dobře. Přesahující těsto použijeme na zavinutí náplně.
4. Do čisté misky nalijte smetanu, kondenzované mléko a přisypte matcha. Našlehejte. Přelijte do misky vystlané těstem a přesahující těsto převineme tak, abychom náplň uzavřeli uvnitř. Přetáhněte přesahující strečovou fólií a dejte do mrazáku aspoň na 6 hodin.
5. Vyndejte z mrazáku, opatrně vyklopte z misky na talíř či tác a jemně poprašte matcha.
6. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat