... aneb jednoduchá verze smažené rýžes kimči, kterou si můžete udělat pokaždé, když vám zbytek že včerejška trocha rýže a máte doma aspoň kousek kimči.
Co budeme potřebovat?
Vařená rýže - 300g, ideálně 1 den odleželá
Kimči - 150g, nasekané
Gochujang - 2 lžíce
Šťáva z kimči - 3 lžíce
Sezamový olej - 1 + 1 lžíce
Vejce
Pražená nori - nastříhaná na tenké proužky
Nasekaná jarní cibulka a pražený sezam na ozdobu
Olej na smažení
Jak na to?
1. Na pánvi rozehřejte na vyšší střední stupeň rostlinný olej. Přidejte kimči a cca 5 minut restujte. Poté snižte teplotu na střední stupeň, přidejte rýži a promíchejte. Není třeba hned rozbít všechny hrudky.
2. Vmíchejte do směsi šťávu z kimči a přidejte 1 lžíci sezamového oleje. Jakmile se olej pěkně rozvoní, vmíchejte gochujang.
3. Za stálého míchání ještě 3 minuty restujte. Zakàpněte sezamovým olejem a následně sundejte z plotny.
4. Podávejte s nastříhanou řasou, nasekanou jarní cibulkou a posypané praženým sezameme. Nezapomeňte na volské oko.
5. Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat