13 října 2023

🇰🇷 Kimchi fried rice 🇰🇷

 


 ... aneb jednoduchá verze smažené rýžes kimči,  kterou si můžete udělat pokaždé,  když vám zbytek že včerejška trocha rýže a máte doma aspoň kousek kimči.

Co budeme potřebovat?
Vařená rýže - 300g, ideálně 1 den odleželá
Kimči - 150g, nasekané
Gochujang  - 2 lžíce
Šťáva z kimči  - 3 lžíce
Sezamový olej  - 1 + 1 lžíce
Vejce
Pražená nori  - nastříhaná na tenké proužky
Nasekaná jarní cibulka a pražený sezam na ozdobu
Olej na smažení

Jak na to?
1. Na pánvi rozehřejte na vyšší střední stupeň rostlinný olej. Přidejte kimči a cca 5 minut restujte.  Poté snižte teplotu na střední stupeň, přidejte rýži a promíchejte.  Není třeba hned rozbít všechny hrudky.
2.  Vmíchejte do směsi šťávu z kimči a přidejte 1 lžíci sezamového oleje.  Jakmile se olej pěkně rozvoní,  vmíchejte gochujang.
3. Za stálého míchání ještě 3 minuty restujte. Zakàpněte sezamovým olejem a následně sundejte z plotny. 
4. Podávejte s nastříhanou řasou, nasekanou jarní cibulkou a posypané praženým sezameme. Nezapomeňte na volské oko.
5. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

🥗 Moje kimchi 🥗

  Co budeme potřebovat? Pekingské zelí - 1 větší hlávka, rozčtvrcená, zbavená košťálu, nakrájená na cca 2cm proužky Jarní cibulka - 6 kusů, ...

Nejoblíbenější příspěvky